ŽABLJI POKLOPCI

Žablji poklopci - Nepovratne klapne

Opis proizvoda

Nepovratne klapne - "Žablji poklopci" za regulaciju vodenih tokova i zaštitu od poplava u uslovima visokog vodostaja. U 2013. godini preduzeće "PIMI" d.o.o. osvojilo je proizvodnju nepovratnih klapni - "žabljih poklopaca", koji su jedinstveni na tržištu i imaju mnogobrojne prednosti u odnosu na do sada poznata rešenja.

Glavna prednost naših "žabljih poklopaca" je materijal od koga su napravljeni - saćasti profil izrađen od "UV" stabilisanog polietilena visoke gustine, ojačan toplocinkovanim čeličnim profilima. Nepovratne klapne se sastoje se od konusnog osmougaonog kućišta, ravnog poklopca, osovine oko koje se rotira klapna i vodonepropusnog zaptivača, smeštenog sa obe strane kućišta. Ukoliko se zahteva 100% zaptivenost, čak i pri malim količinama vode, moguće je dodatno optererećenje poklopca tegom.

Naši "žablji poklopci" su prilagođeni montaži na ravne betonske zidove ili prirubnice. Pored izuzetno brze i jednostavne ugradnje, karakteriše ih i težina koja je višestruko manja od konvencionalnih nepovratnih klapni. Zahvaljujući ovim karakteristikama, prilikom montaže se ne koristi nikakva dodatna mehanizacija (dizalica, bager, ...). "Žablji poklopci" se rade u dimenzijama prema zahtevu Kupca, za otvore od DN 400 do DN 2.000 mm. Ovi proizvodi su se odlično pokazali u eksploataciji (odoleli su poplavama koje su nas zadesile u maju 2014.god.), tako da se referenc lista naših Kupaca (vodoprivrednih preduzeća zaduženih za održavanje vodenih tokova) širi iz dana u dan

Ostali proizvodi

Bazeni

Teški pontoni

Plastične palete

Žablji poklopci