Srpski | English

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

O nama

ISTORIJAT 1989-2010 (preko 20 godina uspešnog poslovanja)

PIMI d.o.o. – Beograd, preduzeće za projektovanje, izradu, montažu i inženjering osnovano je 1989. godine. Osnovna delatnost firme je proizvodnja i plasman visokokvalitetne industrijske plastike, postupkom ekstruzije nadpritiskom, komercijalnog naziva „EKSAMID“.

Prvobitni proizvodni program se zasnivao na proizvodnji štapova od polietilena i ostalih poluproizvoda koji se na njima zasnivaju. Od početka je fokus bio na kvalitetu proizvoda i odnosa sa partnerima, što je doprinelo da se i pored postojanja jake konkurencije, PIMI održi kao lider na tržištu, kako Srbije, tako i regiona.

U proteklom periodu rada firma je razvijala one proizvode koji bi mogli uspešno, komercijalno i tehnički, da se izbore za plasman na domaćem tržištu u konkurenciji stranih i domaćih proizvođača industrijske plastike. Težište razvoja bilo je na osvajanju proizvoda potrebnih srpskoj industriji, koje nisu nudile domaće fabrike-ploča za oblaganje transportnih sistema, cevi za predizolovanje, drenažne cevi, cevi za transport abrazivnih materijala, industrijski krovni pokrivač ELKP kao i niz drugih specifičnih profila iz različitih oblasti industrije kao što su vezice za pruge, međušinski ulošci, debelozidne cevi, trupci za tela ventila, Ø profili, OK profili za zavrtnjeve i matice, U, L, T i mnoštvo drugih u praksi korišćenih profila.

Vremenski pregled razvoja proizvodnog programa firme PIMI:

-1991 – započinje proizvodnja štapova od poletilena, poliamida i polipropilena

- 1993 – proizvodnja ekstrudiranih ploča promeljive debljine namenjenih upotrebi u industriji

- 1994 – proizvodnje cevi promenljive debline zida, prečnika do Ø 750 mm

- 1994 – počinje prodaja gotovih proizvoda namenjenih prehrambenoj industriji (ploče za meso, čekići i sl.)

- 1995 – proizvodnja specijalnih cevi za drenažu prečnika Ø 315, Ø250, Ø200, Ø160

- 1998 – proizvodnja ELKP-a (ekstra lakog krovnog pokrivača) – Valoplasta

- 2005 – počinje proizvodnja proizvoda iz plovnog programa (splavovi, pontoni, marine, laka plovila i sl.)

- 2006 – počinje proizvodnja proizvoda iz programa za farme (ventilacioni kanali, rešetkasti podovi i sl.)

- 2009 – proizvodnja vodostanica za prečišćavanje voda.

PIMI DANAS

Od 2001. godine PIMI se nalazi na lokaciji Patrijarha Dimitrija 24, Beograd na kojoj se nalazi celokupna proizvodnja, skladište gotovih proizvoda kao i sektor komercijale. Proces razvoja i osvajanja novih proizvoda je permanantan i kompanija PIMI je uvek spremna da odgovori na sve zahteve svojih kupaca, kao i da prilagodi svoju tehnologiju i proizvode konkretnim zahtevima. Kao društveno odgovorna kompanija PIMI posvećuje veliku pažnju pitanjima zaštite životne sredine. Dobrom organizacijom postojećih resursa i stalnim ulaganjem u njih PIMI uspeva da odgovori svim izazovima savremenog poslovanja.

Kao sirovine za preradu koriste se materijali namenjeni za ekstruziju od polietilena visoke gustine, , poliamida, polipropilena uz mogućnost kontinuiranog dodavanja raznih punila i aditiva kojima se koriguju svojstva osnovnih materijala zavisno od tehničkih zahteva finalnog proizvoda.

Posebnu pažnju u dosadašnjem radu firma je ukazala neprekidnom stručnom nadzoru i kontroli kvaliteta svojih proizvoda od strane različitih profesionalnih ustanova i instituta kao i sugestija od strane Korisnika njenih proizvoda. Rezultat takvog rada je postojanje potrebne atestne dokumentacije za svaki proizvod koji izađe na tržište iz proizvodnih pogona firme.

Pimi © 2010