Zdravo, Mi smo PIMI!

30 godina uspešnog poslovanja

PIMI D.O.O.

PIMI d.o.o. – Beograd, preduzeće za projektovanje, izradu, montažu i inženjering osnovano je 1990. godine. Osnovna delatnost firme je proizvodnja i plasman visokokvalitetne industrijske plastike, postupkom ekstruzije nadpritiskom, komercijalnog naziva „EKSAMID“.

Prvobitni proizvodni program se zasnivao na proizvodnji štapova od polietilena i ostalih poluproizvoda koji se na njima zasnivaju. Od početka je fokus bio na kvalitetu proizvoda i odnosa sa partnerima, što je doprinelo da se i pored postojanja jake konkurencije, PIMI održi kao lider na tržištu, kako Srbije, tako i regiona.
U proteklom periodu rada firma je razvijala one proizvode koji bi mogli uspešno, komercijalno i tehnički, da se izbore za plasman na domaćem tržištu u konkurenciji stranih i domaćih proizvođača industrijske plastike.

Težište razvoja bilo je na osvajanju proizvoda potrebnih srpskoj industriji, koje nisu nudile domaće fabrike-ploča za oblaganje transportnih sistema, cevi za predizolovanje, drenažne cevi, cevi za transport abrazivnih materijala, industrijski krovni pokrivač ELKP kao i niz drugih specifičnih profila iz različitih oblasti industrije kao što su vezice za pruge, međušinski ulošci, debelozidne cevi, trupci za tela ventila, Ø profili, OK profili za zavrtnjeve i matice, U, L, T i mnoštvo drugih u praksi korišćenih profila.


PIMI danas

Od 2001. godine PIMI se nalazi na lokaciji Patrijarha Dimitrija 24, Beograd na kojoj se nalazi celokupna proizvodnja, skladište gotovih proizvoda kao i sektor komercijale. Proces razvoja i osvajanja novih proizvoda je permanantan i kompanija PIMI je uvek spremna da odgovori na sve zahteve svojih kupaca, kao i da prilagodi svoju tehnologiju i proizvode konkretnim zahtevima. Kao društveno odgovorna kompanija PIMI posvećuje veliku pažnju pitanjima zaštite životne sredine. Dobrom organizacijom postojećih resursa i stalnim ulaganjem u njih PIMI uspeva da odgovori svim izazovima savremenog poslovanja.

Kao sirovine za preradu koriste se materijali namenjeni za ekstruziju od polietilena visoke gustine, poliamida, polipropilena uz mogućnost kontinuiranog dodavanja raznih punila i aditiva kojima se koriguju svojstva osnovnih materijala zavisno od tehničkih zahteva finalnog proizvoda.

Posebnu pažnju u dosadašnjem radu firma je ukazala neprekidnom stručnom nadzoru i kontroli kvaliteta svojih proizvoda od strane različitih profesionalnih ustanova i instituta kao i sugestija od strane Korisnika njenih proizvoda. Rezultat takvog rada je postojanje potrebne atestne dokumentacije za svaki proizvod koji izađe na tržište iz proizvodnih pogona firme.

Istorijat 1990-2017

1991 - Proizvodnja štapova od poletilena, poliamida i polipropilena
1993 - Proizvodnja ekstrudiranih ploča promenljive debljine namenjenih upotrebi u industriji
1994 - Proizvodnja cevi promenljive debljine zida, prečnika do Ø750 mm
1994 - Počinje prodaja gotovih proizvoda namenjenih prehrambenoj industriji (ploče za meso, čekići i sl.)
1995 - Proizvodnja specijalnih cevi za drenažu prečnika Ø315, Ø250, Ø200, Ø160
1998 - Proizvodnja ELKP-a (ekstra laki krovni pokrivač – Valoplast)
2005 - Proizvodnja proizvoda iz plovnog programa (splavovi, pontoni, marine, laka plovila, čamci i sl.)
2006 - Proizvodnja proizvoda iz programa za farme (ventilacioni kanali, rešetkasti podovi i sl.)
2009 - Proizvodnja vodostanica za prečišćavanje voda (Purifico VS - vodostanica)